12. 5. 2024   |   svátek má Pankrác
 

Kmínová polévka s vejcem

Název Množství a jednotka
brambory 5 ks
drcený kmín 2 lžičky
hladká mouka 2 lžíce
sůl
vejce 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Nejdříve si nasucho opražíme hladkou mouku, budeme potřebovat 2 lžíce. Teflonovou pánev rozehřejeme. Bez tuku do ní nasypeme mouku a za stálého míchání ji opražíme dorůžova. Ihned přesypeme do misky, aby se nám nespálila. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zalijeme litrem vody, osolíme, přidáme dvě lžičky drceného kmínu a dáme vařit. Když jsou brambory měkké, přidáme připravenou opraženou mouku, kterou rozkvedláme v půl hrníčku studené vody a vlijeme do polévky, povaříme pět minut. Přidáme rozšlehané vajíčka, necháme už jen zavařit. Na talíř si dáme oříšek másla a zalijeme polévkou.


Další fotografie
 


RECEPTY

Hovězí nudličky Stroganov

Postup: Začneme omáčkou - na másle a najemno pokrájené cibulce orestujeme oloupané, na... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketový nákyp

Postup: Tři středně velké cukety (asi 650 - 700g) nastrouháme nahrubo do větší mísy -... zobrazit recept

RECEPTY

Pudinkové "tiramisu"

Postup: Nejprve si uvaříme z půl litru mléka, čtyř lžic cukru a jednoho sáčku... zobrazit recept

RECEPTY

Pečený bůček

Postup: Bůček ze všech stran nasolíme a pořádně potřeme prolisovaným česnekem. Vložíme... zobrazit recept

RECEPTY

Jarní polévka s ovesnými vločkami

Postup: Ovesné vločky lehce osmahneme na másle, zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme na... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

BUFFALO restaurant a bar

Vážení a milí hosté,Srdečně Vás vítáme v nově otevřené restauraci BUFFALO v...