2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Krémové ořechové rohlíčky

Název Množství a jednotka
hrubá mouka 60 g
mletý cukr 200 g
mleté vlašské ořechy 200 g
vejce 1 - 2 ks
citronová kůra
Zobrazit všechny ingredience

kakaový krém

Název Množství a jednotka
vejce 4 kusy
krupicový cukr 200 gramů
vanilkový cukr 1 balíček
máslo 250 gramů
kakao 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience
Kuchyně: česká
Příprava: 02 h.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Na vále si připravíme těsto z hrubé mouky, mletého cukru, mletých vlašských ořechů a citronové kůry (párkrát strouhnu, nepřeháním to) a 1 - 2 vajíček (dám jedno, a pokud je potřeba, přidám). Na vále vyválíme tenké válečky, z kterých tvoříme rohlíčky, tyčinky nebo esíčka. Pečeme je při teplotě 160° cca 6-8 minut (podle vlastní trouby).
Na vychladlé tyčinky zdobičkou stříkáme kakaový nebo čokoládový krém. Dáme do mrazáku ztuhnout a pak je máčíme v roztopené čokoládě - každý rohlíček vezmu do ruky, rychle převrátím, namočím a odkládám na mřížku nebo plech vyložený alobalem.

Tip:
Rohlíčky můžeme plnit jakýmkoliv krémem - dávám někdy karamelový, vanilkový, ořechový nebo i ovocný.




Další fotografie
 


RECEPTY

Castagnaccio - italský kaštanový koláč

Postup: Rozinky přelijeme horkou vodou nebo rumem a necháme nabobtnat. Kaštanovou mouku... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová pomazánka se sardelovou pastou

Postup: Tvaroh utřeme s máslem a sardelovou pastou, přidáme nastrouhanou cibuli,... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatový kečup

Postup: Rajčata omyjeme a očistíme případná škaredá strupatá místa. Vložíme do hrnce i... zobrazit recept

RECEPTY

Kakaový tunel

Postup: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak vmícháme mouku s kakaem a práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Linecké cukroví

Postup: Na vál prosejeme mouku s cukrem, doprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něj... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA