6. 5. 2024   |   svátek má Radoslav
 

Krémové ořechové rohlíčky

Název Množství a jednotka
hrubá mouka 60 g
mletý cukr 200 g
mleté vlašské ořechy 200 g
vejce 1 - 2 ks
citronová kůra
Zobrazit všechny ingredience

kakaový krém

Název Množství a jednotka
vejce 4 kusy
krupicový cukr 200 gramů
vanilkový cukr 1 balíček
máslo 250 gramů
kakao 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience
Kuchyně: česká
Příprava: 02 h.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Na vále si připravíme těsto z hrubé mouky, mletého cukru, mletých vlašských ořechů a citronové kůry (párkrát strouhnu, nepřeháním to) a 1 - 2 vajíček (dám jedno, a pokud je potřeba, přidám). Na vále vyválíme tenké válečky, z kterých tvoříme rohlíčky, tyčinky nebo esíčka. Pečeme je při teplotě 160° cca 6-8 minut (podle vlastní trouby).
Na vychladlé tyčinky zdobičkou stříkáme kakaový nebo čokoládový krém. Dáme do mrazáku ztuhnout a pak je máčíme v roztopené čokoládě - každý rohlíček vezmu do ruky, rychle převrátím, namočím a odkládám na mřížku nebo plech vyložený alobalem.

Tip:
Rohlíčky můžeme plnit jakýmkoliv krémem - dávám někdy karamelový, vanilkový, ořechový nebo i ovocný.




Další fotografie
 


RECEPTY

Salát z červené řepy

Postup: Červenou řepu omyjeme a uvaříme vcelku doměkka. Vychladlou oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí stehno na divoko

Postup: Větší krůtí horní stehno i s kůží omyjeme, prošpikujeme proužky slaniny (nožem... zobrazit recept

RECEPTY

Spaghetti Frutti di mare (špagety s plody moře)

Postup: Špagety dáme vařit v dostatečném množství osolené vody. Na olivovém oleji ve... zobrazit recept

RECEPTY

Pražma na bylinkách

Postup: Pražmy (nebo jiné ryby, mořský vlk, pstruh, candát apod) očistíme, ostraníme... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z červené řepy

Postup: Malé červené řepy (cca 2až tři kusy) opláchneme a dáme uvařit (nejlépe, aby... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...