6. 5. 2024   |   svátek má Radoslav
 

Sekaná s mozzarellou

Název Množství a jednotka
mleté maso 400 g
mléko 1 dl
rohlík 1 ks
vejce 1 ks
plnotučná hořčice 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 35 min.
Jarča



Postup
Do deci mléka namočíme nakrájený rohlík.
Do mísy dáme mleté maso, vejce, hořčici, oregáno, majoránku, česnek, pepř, sůl. Rukama promícháme.
Formu na srnčí hřbet vymažeme a vysypeme strouhankou. Směs mletého masa rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu dáme do srnčího hřbetu, poklademe ji plátky šunky a plátky mozzarely. Zakryjeme alobalem a pečeme v troubě do zlatova.


 


RECEPTY

Thajské vepřové soté (Phad Gra Pao Mu)

Postup: Česnek oloupeme a společně s chilli papričkami rozmixujeme na pastu. Pokud máme... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninová frittata

Postup: Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme salát kunovjanku bez... zobrazit recept

RECEPTY

Makrout el Louz (Marocké mandlové cukroví)

Postup: Mandle spaříme a ještě horké oloupeme. Rozmixujeme najemno nebo pomeleme... zobrazit recept

RECEPTY

Pečený bůček

Postup: Bůček ze všech stran nasolíme a pořádně potřeme prolisovaným česnekem. Vložíme... zobrazit recept

RECEPTY

Telecí saltimbocca

Postup: Telecí maso nakrájíme na půlcentimetrové plátky a zlehka - hladkou stranou... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...