24. 1. 2021   |   svátek má Milena
 

Gnocchi se špenátem a sušenými rajčaty

Název Množství a jednotka
listový špenát 500 g
gnocchi 250 g
šunka 150 g
sušená rajčata 100 g
smetana ke šlehání 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: italská
Příprava: 20 min.
Vaření: 35 min.
Mamut :-)



Postup

Uvaříme noky. Listový špenát podusíme na másle. Do vymaštěného pekáčku dáme noky, promícháme se špenátem, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, sušená rajčata, na plátky nakrájený hermelín, směs osolíme, zalijeme šlehačkou, posypeme strouhaným eidamem a lehce vše promícháme. Dáme gratinovat do trouby na půl hodinky. Hotové gnocchi posypeme parmezánem a čerstvou bazalkou (klidně pár lístečků vcelku).


Další fotografie
 


RECEPTY

Rafaelo řezy

Postup: Ve větší míse šleháme elektrickým šlehačem celá vejce s dvěma lžícemi vroucí... zobrazit recept

RECEPTY

Thajské rizoto

Postup: Nejprve uvaříme rýži - velmi dobrá do rizota je rýže Arborio, ale může být i... zobrazit recept

RECEPTY

Italská rajčatová polévka

Postup: Malou cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na plátky. Rozehřejeme olivový olej a... zobrazit recept

RECEPTY

Ohnivé mamutí kuřecí maso

Postup: Kuřecí (nebo krůtí) prsa nakrájíme na menší kostky. Zeleninu očistíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Koprová omáčka

Postup: Na másle připravíme světlou jíšku, zředíme ji vychladlým vývarem, přidáme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...