3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Gnocchi se špenátem a sušenými rajčaty

Název Množství a jednotka
listový špenát 500 g
gnocchi 250 g
šunka 150 g
sušená rajčata 100 g
smetana ke šlehání 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: italská
Příprava: 20 min.
Vaření: 35 min.
Mamut :-)



Postup

Uvaříme noky. Listový špenát podusíme na másle. Do vymaštěného pekáčku dáme noky, promícháme se špenátem, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, sušená rajčata, na plátky nakrájený hermelín, směs osolíme, zalijeme šlehačkou, posypeme strouhaným eidamem a lehce vše promícháme. Dáme gratinovat do trouby na půl hodinky. Hotové gnocchi posypeme parmezánem a čerstvou bazalkou (klidně pár lístečků vcelku).


Další fotografie
 


RECEPTY

Paštika z drůbežích jater

Postup: Játra očistíme od blanek, omyjeme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme... zobrazit recept

RECEPTY

Čočková polévka mléčná

Postup: Čočku uvaříme s bobkovým listem v dostatečném množství vody (1 1/2 litru) do... zobrazit recept

RECEPTY

Bílá zelňačka

Postup: Kysané zelí překrájíme na menší kousky a spolu s klobáskou, bobkovým listem,... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety aglio e olio s krevetami

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Mražené malé krevetky spaříme v cedníku vroucí... zobrazit recept

RECEPTY

Tataráček z avokáda

Postup: Větší avokádo (nebo dvě menší) oloupeme, rozkrojíme napůl, zbavíme pecky a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

La Rosa café restaurant

Restaurace s penzionem La Rosa se nachází v centru města Frýdek-Místek,...