4. 3. 2021   |   svátek má Stela
 

Palačinky se špenátem

Název Množství a jednotka
listový špenát 250 g
anglická slanina 100 g
česnek 4 stroužky
máslo 30 g
hladká mouka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Palačinky

Název Množství a jednotka
hladká mouka 250 g
mléko 1/2 l
vejce 3 ks
sůl
večeře
Porce: 4
Kuchyně: francouzská
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Smetanový špenát:
Orestujeme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, přidáme listový špenát (nebo baby špenát) a podusíme 5 minut. Zvlášť si připravíme bešamel - na másle uděláme jíšku, zalijeme mlékem a šlehačkou, provaříme. Přidáme špenát s anglickou slaninou, trojúhelníček taveného sýru, opatrně osolíme, opepříme, dochutíme česnekem, povaříme pět minut a touto směsí plníme palačinky.
Jako přílohu můžeme místo palačinek zvolit těstoviny.

Palačinky:
Smícháme mléko s vejci, moukou a solí, nejlépe šlehačem. Těstíčko musí být řidší. Na teflonovou pánev kápneme trošku oleje a naběračkou lijeme těsto, aby bylo co nejtenčí. Smažíme po obou stranách dozlatova.



Další fotografie
 


RECEPTY

Rybí polévka

Postup: Rybí maso - můžeme použít kapří hlavy bez žaber, mlíčí, "ocasy" bez ploutve,... zobrazit recept

RECEPTY

Květákové placičky s ovesnými vločkami

Postup: Květák uvaříme v osolené vodě doměkka. V míse rozmačkáme vidličkou,... zobrazit recept

RECEPTY

Ražniči

Postup: Vepřové plecko nakrájíme nejdříve na plátky, pak na kostky. Uzený bůček také... zobrazit recept

RECEPTY

Mašličky s brokolicí a kuřecím masem

Postup: Brokolici rozebranou na růžičky a těstoviny dáme vařit každé zvlášť do osolené... zobrazit recept

RECEPTY

Růžičková kapusta po indicku

Postup: Kapustičky očistíme, odstraníme vrchní škaredé listy, opláchneme a uvaříme v... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...