19. 4. 2024   |   svátek má Rostislav
 

Lasagne s dýní a rajčaty

Název Množství a jednotka
lasagne 500 gramů
dýně 500 gramů
rajčata 300 gramů
sýr Parmezán 150 gramů
máslo 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 20 min.
Vaření: 50 min.
Jarča



Postup
Z dýně vybereme semínka, oloupeme ji a nakrájíme na kostky.Do rendlíku dáme trochu vody a přidáme dýni. Podusíme do měkka a rozmixujeme.
Na másle opražíme mouku, zalijeme ji mlékem, chvíli povaříme, přidáme dýni a dochutíme pepřem a soli.
Lasagne uvaříme podle návodu na sáčku.
Zapékací misku dobře vymažeme a vrstvíme - lasagne, omáčku, rajčata, opakujeme a poslední vrstvou budou lasagne. Dáme do trouby a asi 20 minut zapékáme. Pak posypeme strouhaným sýrem a dopečeme.


 


RECEPTY

Rozinkové hřebínky

Postup: Rozinky a ořechy umeleme nebo rozmixujeme. Cukr a 2 vejce ušleháme do pěny,... zobrazit recept

RECEPTY

Mrkvová polévka s kokosovým mlékem a zázvorem

Postup: Všechnu mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. V hrnci rozehřejeme olivový olej... zobrazit recept

RECEPTY

Kachní nebo husí kaldoun

Postup: Připravíme si vývar z kachního nebo husího masa - použijeme buďto drůbky,... zobrazit recept

RECEPTY

Řáholecký salát

Postup: Do mísy nastrouháme nahrubo mortadellu a tvrdý sýr. Přidáme jemně nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Falešné matjesy z cukety

Postup: Cuketu omyjeme, neloupeme, nakrájíme na menší kostky nebo na tenké plátky, dáme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...