14. 5. 2024   |   svátek má Bonifác
 

Zapomenuté heslo › Špagety aglio e olio s krevetami

Název Množství a jednotka
krevety 250 g
česnek 3 stroužky
panenský olivový olej 2 lžíce
bazalka 1 lžička
špagety 250 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Daniela



Postup
Špagety uvaříme v osolené vodě. Mražené malé krevetky spaříme v cedníku vroucí vodou a dáme na ubrousek okapat. Na olivovém oleji krevety zprudka orestujeme cca 1 min, přidáme utřený česnek, bazalku a osolíme. Podáváme s uvařenými špagetami, můžeme posypat nastrouhaným parmezánem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Jablečný štrůdl z tvarohového těsta

Postup: Z mouky, změklého másla, kostky tvarohu a špetky soli dobře zpracujeme vláčné... zobrazit recept

RECEPTY

Plněné bagety

Postup: Sýr (eidam, čedar, goudu) nastrouháme na jemném struhadle. Anglickou slaninu a... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní kapří prsty

Postup: Vykuchaného kapra podélně rozkrojíme a odstraníme páteř. Omyjeme a osušíme.... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí nudličky s hráškem a těstovinami

Postup: V osolené vodě uvaříme těstoviny a scedíme. Kuřecí prsa nakrájíme na malé... zobrazit recept

RECEPTY

Pomerančovo - pomerančová buchta

Postup: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme 100 ml pomerančové šťávy (100 ml šťávy je asi... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...