2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Pomazánka ze zbytku masa

Název Množství a jednotka
zbytek vařeného nebo pečeného masa 200 g
kořenová zelenina 150 g
cibule 1/2
pepř
hořčice 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)


Zbyl nám kousek pečeného nebo vařeného masa? Nebo maso z polévky? Udělejme si z něj jednoduchou a výbornou pomazánku.



Postup
Zbytek masa - může být pečené, vařené třeba z polévky, hovězí, vepřové, zvěřina, bůček - dáme do mixéru. Přidáme vařenou zeleninu (petržel, celer, mrkev, cibuli), půlku syrové nastrouhané cibule, sůl, pepř, lžičku hořčice, případně trošku vývaru a rozmixujeme.

Obvykle to dělám tak, že když peču maso, dělám jako polévku vývar nebo bramboračku, mohu tedy použít jak pečené maso, tak trochu zeleniny z polévky, už dopředu počítám s tím, že budu dělat pomazánku, tak dám zeleniny i masa na pečení o chlup více. Masa by mělo být tak 200g. Pokud nemáme zeleninu, můžeme povařit trochu zmrazené polévkové směsi.



Další fotografie
 


RECEPTY

Maďarské kuře

Postup: Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Osolíme a necháme odležet. Mezi tím si nakrájíme... zobrazit recept

RECEPTY

Zelňačka

Postup: Zelí dáme vařit do osolené vody. Přidáme klobásku vcelku, bobkový list, nové... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninová frittata

Postup: Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme salát kunovjanku bez... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládové palačinky

Postup: Smícháme mléko s vejci, cukrem, solí, práškem do pečiva a moukou, kterou... zobrazit recept

RECEPTY

Kosmatice - smažené květy černého bezu

Postup: Květy černého bezu (necháme delší stonek, za který je budeme držet) namočíme na... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

ESHOPY

Tvorba eshopů, webů, SEO optimalizace

Internetové stránkyTvorba profesionálních eshopů na míru. Pronájem eshopů....