22. 5. 2024   |   svátek má Emil
 

Indická fazolová polévka

Název Množství a jednotka
fazole sterilované 250 g
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
celer bulvový 1/2 ks
zázvor čerstvý 1 cm
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: indická
Příprava: 30 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Cibuli, česnek, celer, zázvor oloupeme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, celer nakrájíme na malé kostičky a zázvor nakrájíme rovněž najemno. Sterilované fazole scedíme a necháme odkapat.
V hrnci na oleji osmahneme cibuli s česnekem, přidáme celer, zázvor, trochu chilli, kmín, špetku skořice a kurkumu. Chvíli opékáme.
Ke směsi přidáme nakrájená rajčata, mohou být ni sterilovaná, vodu, nebo vývar. Přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. Po té přidáme okapané fazole, vše prohřejeme a dochutíme soli, pepřem.


 


RECEPTY

Vanilkové rohlíčky podle babičky Aničky

Postup: Na vál dáme mouku a do ní máslo nakrájené na kousky, prosetý mletý cukr, mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Linecké cukroví

Postup: Na vál prosejeme mouku s cukrem, doprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něj... zobrazit recept

RECEPTY

Sádlové koláčky (Mouřeníny)

Postup: Z hladké mouky, moučkového cukru, sádla a 3 vrchovatých lžic kakaa vypracujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechové pusinky s čokoládou

Postup: Čokoládu najemno nastrouháme nebo rozmixujeme. Z bílků ušleháme tuhý sníh.... zobrazit recept

RECEPTY

Dezert Mascarpone

Postup: Mascarpone vyklopíme do vyšší mísy, přidáme cukr, půlku tekuté šlehačky a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

PENZIONY

U Strakatého koně

Penzion je díky své poloze na samotě u lesa ideálním místem jak pro rodinnou...