6. 5. 2024   |   svátek má Radoslav
 

Indická fazolová polévka

Název Množství a jednotka
fazole sterilované 250 g
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
celer bulvový 1/2 ks
zázvor čerstvý 1 cm
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: indická
Příprava: 30 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Cibuli, česnek, celer, zázvor oloupeme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, celer nakrájíme na malé kostičky a zázvor nakrájíme rovněž najemno. Sterilované fazole scedíme a necháme odkapat.
V hrnci na oleji osmahneme cibuli s česnekem, přidáme celer, zázvor, trochu chilli, kmín, špetku skořice a kurkumu. Chvíli opékáme.
Ke směsi přidáme nakrájená rajčata, mohou být ni sterilovaná, vodu, nebo vývar. Přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. Po té přidáme okapané fazole, vše prohřejeme a dochutíme soli, pepřem.


 


RECEPTY
RECEPTY

Kyselé rybičky

Postup: Nejdříve si připravíme nálev. Svaříme vodu s cukrem, soli a kořením /tymián,... zobrazit recept

RECEPTY

Hemenex (Ham and eggs)

Postup: Na rozehřáté máslo vklepneme 2-3 vajíčka, jen lehce promíchneme, aby se bílky... zobrazit recept

RECEPTY

Lehký bramborový salát s medvědím česnekem

Postup: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Vychladlé brambory oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Ovocný dort ze zakysané smetany

Postup: Ovoce (můžeme použít prakticky jakékoliv ovoce - jahody, maliny, broskve,... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...