2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Žemlovka s jablky

Název Množství a jednotka
houska obyčejná 5 - 6 ks
nastrouhaná jablka 4 ks
máslo 1 lžíce
vejce 2 ks
mléko 500 ml
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 35 min.
Jarča



Postup

Zapékací misku vymažeme máslem, jablka nastrouháme nahrubo nebo na plátky, housky nakrájíme na centimetrové plátky, ve větší misce rozmícháme v mléce cukr a vejce.
Plátky housek namáčíme v mléce tak, aby pěkně nasákly, vymačkáme je a poklademe jimi dno misky. Na nasáklé housky dáme vrstvu jablek, ty posypeme rozinkami a skořicovým cukrem. Vrstvy střídáme, poslední vrstvou jsou housky. Poklademe plátky másla a v troubě při teplotě 180°upečeme dozlatova asi třičtvrtě hodiny.



















 


RECEPTY

Panenka s kaštanovou omáčkou

Postup: Kaštany nařízneme do kříže, vložíme do vroucí vody a povaříme asi 40 minut.... zobrazit recept

RECEPTY

Marocké krůtí biftečky s kuřecími játry

Postup: Kuřecí játra očistíme a rozmixujeme. Mleté krůtí maso smícháme s rozmixovanými... zobrazit recept

RECEPTY

Rybí karbanátky

Postup: Rybí maso povaříme asi 5 minut ve vodě. Pak ho vykostíme a umeleme. Dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s dýňovou omáčkou

Postup: Máslovou dýni oloupeme, Hokkaido loupat nemusíme, slupka vařením změkne. Dýni... zobrazit recept

RECEPTY

Kulajda

Postup: Hříbky očistíme a nakrájíme na tenké plátky, sušené houby (sušených dáme tak... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Ristorante di Valle

Restaurace je součástí Resortu Farské lúky, který se nachází v centru malebné...