16. 1. 2025   |   svátek má Ctirad
 

Rybí karbanátky

Název Množství a jednotka
ryba 1 kg
vejce 1 ks
koření na ryby 1 lžička
mletý kmín 1 lžička
česnek
Zobrazit všechny ingredience

Nálev

Kuchyně: česká
Příprava: 40 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Rybí maso povaříme asi 5 minut ve vodě. Pak ho vykostíme a umeleme. Dáme do mísy a přidáme vejce, sůl, koření, trochu hořčice. Tvoříme 3 - 4 cm karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném tuku dozlatova. Tyto karbanátky můžeme podávat s bramborem, nebo je naložíme do kyselého nálevu.
Nálev si připravíme takto. Dáme vařit 1 l vody s octem, cukrem, kořením a nakrájenou zeleninou. Povaříme asi 5 minut.
Do studeného nálevu naložíme karbanátky a necháme je alespoň 3 dny odležet.


 


RECEPTY

Nakládané okurky - nálev Pikanta Haná

Postup: Nejprve si umyjeme a vyvaříme sklenice a víčka, do kterých budeme okurky... zobrazit recept

RECEPTY

Papriková hořčice

Postup: Papriky a cibule očistíme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce a přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboračka od babičky

Postup: Sušené houby namočíme do půl litru vody alespoň na dvě hodinky. Na másle... zobrazit recept

RECEPTY

Želé z okvětních lístků růží

Postup: Pět až šest plných hrstí okvětních lístků růží opláchneme studenou vodou v... zobrazit recept

RECEPTY

Rizoto s rajčaty

Postup: Rýži uvaříme doměkka - na jeden díl rýže dáme dva díly vody a vaříme na mírném... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...