Omyté kuře vložíme do 3/4 l vlažné osolené vody, chvíli povaříme a potom přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a koření a společně vaříme do měkka.
Mezitím si připravíme domácí nudle: mouku prosijeme na vál, přidáme vejce, 1 lžíci vody a špetku soli. Vypracujeme těsto, které rozválíme na tenký plát a necháme zaschnout. Potom těsto rozkrájíme na stejně široké pásy, dáme je na sebe a ostrým nožem krájíme tenké nudličky. Vložíme je do vroucí vody a asi 3 minuty vaříme. Hotové propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Když je maso měkké, vyjmeme ho spolu se zeleninou a kořením. Kuře obereme, maso nakrájíme na kostičky, zeleninu na nudličky, vývar dochutíme solí a pepřem. Polévku s masem, vařenou zeleninou a nudlemi ozdobíme zelenou petrželkou.
Levandule lékařská – Lavandula
angustifolia - půvabná
rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž
se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech...
zobrazit článek