3. 12. 2021   |   svátek má Svatoslav
 

Vaječná pomazánka s hořčicí

Název Množství a jednotka
vejce 4 kusy
máslo 60 gramů
plnotučná hořčice 1 - 2 lžičky
bílý jogurt 1 lžíce
sůl

Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Vejce uvaříme natvrdo,vychladíme, oloupeme a nasekáme nadrobno. Smícháme se změklým máslem, hořčicí,jogurtem a podle chuti osolíme. Vše dobře promícháme.


 


RECEPTY

Rybí polévka s rybími knedlíčky

Postup: Omyjeme a očistíme, alespoň 5 hlav. Dáme je vařit do hrnce s kořenovou... zobrazit recept

RECEPTY

Kapustová polévka

Postup: Dáme vařit na proužky nakrájenou kapustu a hrst krup. Osolíme, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí prsa v bylinkové krustě

Postup: Krůtí prso vcelku prošpikujeme slaninou (ostrým tenkým nožem uděláme hlubší... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí stehno po staročesku

Postup: Horní krůtí stehno omyjeme, na několika místech prošpikujeme slaninou, ze všech... zobrazit recept

RECEPTY

Pravé italské tiramisu

Postup: Nejprve uvaříme silnou kávu, nejlépe espresso, a nalijeme do misky. Mascarpone,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...