1. 5. 2024   |   svátek má Svátek práce
 

Výživová poradna › Albánská polévka

Název Množství a jednotka
hlávkové zelí 1/2 hlávky
mrkev 2 ks
brambory 2 ks
sádlo 30 g
slanina (špek) 50 g
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: albánská
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Půl hlávky zelí nakrouháme nebo nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme a brambory nakrájíme na kostičky. Rozpustíme sádlo a osmahneme na něm zelí a mrkev. Zalijeme 1 a 1/2 l vody, přidáme brambory, sůl, lžičku cukru a uvaříme doměkka. Pokud se nám zdá polévka slabá, přidáme bujón.
Masožravci si zvlášť osmaží nakrájenou slaninu a přidají do hotové polévky.


 


RECEPTY

Šunkofleky

Postup: Fleky uvaříme v osolené vodě. Uzeninu - můžeme použít párkový, uzené maso,... zobrazit recept

RECEPTY

Celerová polévka

Postup: Nastrouháme si půlku menšího celeru.Do hrnce dáme na kostky nakrájenou slaninu... zobrazit recept

RECEPTY

Tatarský biftek (tatarák)

Postup: Na přípravu tataráku vybereme co nejkvalitnější maso. Maso naškrábeme ostrým... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené těstoviny s hlívou ústřičnou

Postup: Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, přidáme 1 lžíci olivového oleje. ... zobrazit recept

RECEPTY

Tyrolský bramborový salát

Postup: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Ještě horké oloupeme a nakrájíme na... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...