3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Výživová poradna › Cuketové řízky v sýrovém těstíčku

Název Množství a jednotka
cuketa 3 ks
vejce 3 ks
hladká mouka cca 5 lžic
eidam 150 g
sůl
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Tři středně velké cukety dobře očistíme kartáčkem, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na asi centimetrové plátky.
Vajíčka rozšleháme vidličkou, osolíme (1/2 lžičky soli), po lžících přidáváme hladkou (nebo kukuřičnou) mouku, až vznikne hladké těstíčko, konzistencí asi jako na palačinky. Přidáme najemno nastrouhaný sýr (eidam, goudu, čedar) a promícháme. Plátky cukety jemně osolíme, každý plátek namočíme v těstíčku a ihned klademe do rozehřátého oleje a smažíme po obou stranách dozlatova.
Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.


 


RECEPTY

Piškotová roláda - "Tiramisu"

Postup: Do šlehače dáme vejce a cukr a šleháme 15 minut. Pak lehce vmícháme polohrubou... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené těstoviny s dýní a sušenými rajčaty

Postup: Dýni hokkaido omyjeme, rozpůlíme, lžící vydlabeme semínka a nakrájíme ji na... zobrazit recept

RECEPTY

Palačinky

Postup: Ingredience na palačinky smícháme do hladka, nejlépe šlehačem. Na teflonovou... zobrazit recept

RECEPTY

Sterilované lečo

Postup: Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí... zobrazit recept

RECEPTY

Želatinové bábovičky

Postup: Tvaroh vyšleháme s jogurtem a medem do pěny. Želatinový ztužovač za studena si... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Golf Čeladná

Hledáte restauraci s příjemným personálem a vynikající kuchyní? Zastavte se k...