Tři středně velké cukety dobře očistíme kartáčkem, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na asi centimetrové plátky. Vajíčka rozšleháme vidličkou, osolíme (1/2 lžičky soli), po lžících přidáváme hladkou (nebo kukuřičnou) mouku, až vznikne hladké těstíčko, konzistencí asi jako na palačinky. Přidáme najemno nastrouhaný sýr (eidam, goudu, čedar) a promícháme. Plátky cukety jemně osolíme, každý plátek namočíme v těstíčku a ihned klademe do rozehřátého oleje a smažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek