27. 7. 2024   |   svátek má Věroslav
 

Třešňová bublanina

Název Množství a jednotka
vejce 4 kusy
cukr mletý 150 gramů
mouka pšeničná polohrubá 140 gramů
vanilkový pudink 1 sáček
hera 100 gramů
Zobrazit všechny ingredience

snídaně
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 40 min.
Jarča



Postup
Změklý tuk napěníme, přidáme žloutky a cukr a utřeme lehké těsto. Po lžících přidáváme střídavě pudink a mléko, pak mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Těsto dáme na plech s vyšším okrajem, který jsme vymazali a vysypali strouhankou a posypeme třešněmi. Pečeme zvolna v dobře předehřáté troubě.


 


RECEPTY

Hovězí po staročesku

Postup: suroviny: hovězí harfa - kousek (není nutné dávat čtvr krávy :-))1 cibule -... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z mortadelly

Postup: Salám nakrájíme na tenká kolečka a pak na proužky.Do mísy dáme sterilovaný... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní kuřecí křidýlka

Postup: Křidýlka si omyjeme, osušíme a osolíme.Připravíme si marinádu. Do větší misky... zobrazit recept

RECEPTY

Papriková hořčice

Postup: Papriky a cibule očistíme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce a přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Pravé slovenské halušky

Postup: Halušky:Brambory na halušky jsou nejlepší spíše starší a více škrobovité, varný... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

KORAS

Příjemná restaurace v centru Ostravy s výtečnou kuchyní a nabídkou čerstvých...