13. 4. 2024   |   svátek má Aleš
 

Cannelloni s ricottou a špenátem podle Jamie Olivera

Název Množství a jednotka
Cannelloni 350 g
Ricotta 500 g
Baby špenát 1 balení
parmezán 150 g
česnek 2 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 45 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Náplň do cannelloni:
Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje se lžičkou másla, přidáme jemně nasekaný stroužek česneku, hrst čerstvé majoránky (nebo lžičku sušené), čtvrt lžičky nastrouhaného muškátového oříšku a přidáme balení baby špenátu. Špenát restujeme asi 2-3 minuty, přendáme do misky a necháme vychladnout. Vychladlý špenát nasekáme nadrobno.
V misce smícháme ricottu s 1 hrstí jemně nastrouhaného parmezánu, přidáme špenát, osolíme, mírně opepříme a promícháme.

Rajčatová omáčka:
Na stejné pánvi, kde jsme restovali špenát, znovu rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje se lžičkou másla, přdáme další najemno nasekaný 1 větší stroužek česneku, jakmile česnek začne vonět, přidáme dvě plechovky krájených rajčat a hrst nasekané čerstvé bazalky (nebo lžičku sušené). Zalijeme hrnkem vývaru a povaříme asi 10 minut. Osolíme a opepříme podle chuti.

Bílá omáčka:
Zakysanou smetanu (3 kelímky) smícháme s 2 hrstmi nastrouhaného parmezánu, přidáme 6-8 najemno nakrájených ančoviček, promícháme, podle potřeby mírně dosolíme.

Troubu předehřejeme na 180°. Na plech s vyššími okraji přelijeme rajčatovou omáčku z pánve. Neuvařené cannelloni naplníme ricottovo-špenátovou náplní (dobře se plní zdobičkou na dorty) a skládáme vedle sebe do rajčatové omáčky. Cannelloni zalijeme bílou omáčkou, pokapeme olivovým olejem a pečeme asi 25 - 30 minut dozlatova.
Hotové cannelloni na talíři posypeme parmezánem.





Další fotografie
 


RECEPTY

Pappardelle s telecím masem a medvědím česnekem

Postup: Pappardelle uvaříme v osolené vodě. Telecí maso nakrájíme na tenké nudličky.... zobrazit recept

RECEPTY

Chlebová polévka s uzeninou

Postup: Chléb nakrájíme nebo rozlámeme na menší kousky a rozvaříme v 1l vody nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Rýžový nákyp

Postup: Ryži uvaříme v mléce - na jeden díl rýže dáme dva díly mléka, na rýžový nákyp... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety carbonara - Spaghetti carbonara

Postup: Příprava je jednoduchá a ingrediencí k tomuto druhu špaget postačí málo, neboť... zobrazit recept

RECEPTY

Boršč

Postup: Očistíme zeleninu, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, řepu oloupeme a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurant Slunečnice

Restaurace Club Slunečnice je vyhlášena svým příjemným, stylovým prostředím a...