30. 1. 2023   |   svátek má Robin
 

Tagliatelle se špenátem ve smetanové omáčce

Název Množství a jednotka
tagliatelle 300 g
Baby špenát 150 g
smetana ke šlehání 300 ml
anglická slanina 100 g
smetanový sýr 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: francouzská
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Na másle orestujeme najemno nakrájenou anglickou slaninu, přidáme opláchnuté okapané listy špenátu, necháme pár minut podusit. Zatím nesolíme, pokud bude potřeba, dosolíme nakonec. Přidáme dvě kostky smetanového sýru, zalijeme šlehačkou a na mírném ohni necháme sýr rozpustit. Nakonec vmícháme dva utřené stroužky česneku, promícháme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Tagliatelle uvaříme v osolené vodě (na tři litry vody tři lžičky soli) doměkka/na skus, scedíme, dáme na talíře a přelijeme špenátovou omáčkou.
Posypeme nastrouhaným parmezánem nebo strouhanou riccotou.


 


RECEPTY

Hlívový guláš s krůtím masem

Postup: Krůtí maso nakrájené na nudličky orestujeme na oleji, přidáme nahrubo... zobrazit recept

RECEPTY

Smažený sýr

Postup: Centimetrové plátky sýra obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.... zobrazit recept

RECEPTY

Zasmažená česnekačka

Postup: V hrnci osmažíme na lžíci sádla na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.... zobrazit recept

RECEPTY

Rybí salát

Postup: Kyselé rybičky vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do mísy a přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Pařížská roláda

Postup: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme krupicový cukr, a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Lašská jizba

Vesnice Sedliště na Frýdecko-místecku zve k návštěvě stylové restaurace Lašská...