Na másle orestujeme najemno nakrájenou anglickou slaninu, přidáme opláchnuté okapané listy špenátu, necháme pár minut podusit. Zatím nesolíme, pokud bude potřeba, dosolíme nakonec. Přidáme dvě kostky smetanového sýru, zalijeme šlehačkou a na mírném ohni necháme sýr rozpustit. Nakonec vmícháme dva utřené stroužky česneku, promícháme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Tagliatelle uvaříme v osolené vodě (na tři litry vody tři lžičky soli) doměkka/na skus, scedíme, dáme na talíře a přelijeme špenátovou omáčkou. Posypeme nastrouhaným parmezánem nebo strouhanou riccotou.
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých
událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou
uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket
pomalu stává...
zobrazit článek