19. 10. 2021   |   svátek má Michaela
 

Těstovinový salát s pečeným masem

Název Množství a jednotka
těstoviny 250 g
zbytky vařeného, pečeného nebo grilovaného masa 200 g
šunka 50 g
nakládané okurky 5 ks
červená cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Těstoviny - vrtule nebo kolínka - uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat a dáme do větší mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku, zbytky nakrájeného pečeného, nebo klidně smaženého masa, na proužky nakrájený tvrdý sýr (goudu, eidam, leerdammer, ementál, čedar), najemno nakrájené kyselé okurky a červenou cibuli, přidáme podle chuti kapary, 2 lžičky plnotučné hořčice, 2 lžičky kečupu, majonézu, jogurt, opepříme a vše promícháme. Podle potřeby dosolíme.


 


RECEPTY

Sterilované lečo

Postup: Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohové knedlíky nejlepší

Postup: Tvaroh smícháme v míse s vajíčky a špetkou soli, přidáme krupici, strouhanku,... zobrazit recept

RECEPTY

Debrecínská hovězí pečeně

Postup: Na slanině v pekáčku osmahneme 2 jemně pokrájené cibule, přidáme lžíci papriky,... zobrazit recept

RECEPTY

Kotlety na šlehačce

Postup: Kotlety (s kostí nebo bez, je to jedno) zlehka naklepeme, mírně osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí plátky po znojemsku

Postup: Plátky hovězího masa (kýta, roštěnec) naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

PENZIONY

U Strakatého koně

Penzion je díky své poloze na samotě u lesa ideálním místem jak pro rodinnou...