19. 10. 2021   |   svátek má Michaela
 

Kuřecí salát se zeleninou

Název Množství a jednotka
zbytky vařeného, pečeného nebo grilovaného masa 300 g
šunka 50 g
eidam 50 g
cherry rajčátka
okurka čerstvá 1/2 ks
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Grilované nebo pečené kuře obereme, nakrájíme na drobnější kousky, šunku, čekankový puk, sýr (eidam, gouda, čedar ap.) na proužky, cherry rajčátka překrojíme, okurku nakrájíme na malé kostičky. Vše dáme do větší misky, přidáme natrhané lístky salátu nebo nakrájené čínské zelí, sterilovanou kukuřici, přidáme majonézu, jogurt, lžičku dijonské hořčice, pár kapek worchestru, lžičku sitronové šťávy, osolíme, opepříme a vše promícháme. Necháme vychladit.


 


RECEPTY

Lehký bramborový salát s medvědím česnekem

Postup: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Vychladlé brambory oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová panenka s pažitkovým přelivem

Postup: Z másla a hladké (nebo kukuřičné) mouky připravíme světlou jíšku, zředíme... zobrazit recept

RECEPTY

Jednoduché zapečené nudle

Postup: Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Nakrájíme si cibuli nadrobno a... zobrazit recept

RECEPTY

Zavináče

Postup: Připravíme si nálev. Svaříme vodu s octem, cukrem soli, kořením a zeleninou.... zobrazit recept

RECEPTY

Kachní prsa na zázvoru s wok zeleninou

Postup: Kachní prsa omyjeme, osušíme a nařízneme kůži několikrát do kříže tak, abychom... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Výtopna

vítáme Vás v jedné z pěti restaurací v síti Výtopna. Jedná se o originální...