26. 4. 2024   |   svátek má Oto
 

Kuřecí salát se zeleninou

Název Množství a jednotka
zbytky vařeného, pečeného nebo grilovaného masa 300 g
šunka 50 g
eidam 50 g
cherry rajčátka
okurka čerstvá 1/2 ks
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Grilované nebo pečené kuře obereme, nakrájíme na drobnější kousky, šunku, čekankový puk, sýr (eidam, gouda, čedar ap.) na proužky, cherry rajčátka překrojíme, okurku nakrájíme na malé kostičky. Vše dáme do větší misky, přidáme natrhané lístky salátu nebo nakrájené čínské zelí, sterilovanou kukuřici, přidáme majonézu, jogurt, lžičku dijonské hořčice, pár kapek worchestru, lžičku sitronové šťávy, osolíme, opepříme a vše promícháme. Necháme vychladit.


 


RECEPTY

Vepřová panenka Wellington

Postup: Na 4 porce potřebujeme dva špalíčky vepřové panenky o délce cca 20 cm. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketový nákyp

Postup: Tři středně velké cukety (asi 650 - 700g) nastrouháme nahrubo do větší mísy -... zobrazit recept

RECEPTY

Skořicové hvězdičky

Postup: Bílky s moučkovým cukrem a šťávou z 1/2 citrónu utřeme v míse vařečkou do... zobrazit recept

RECEPTY

Brokolicové lívanečky

Postup: Brokolici uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, brokolici dáme do misky... zobrazit recept

RECEPTY

Špenát

Postup: Na 1 lžíci másla zpěníme cibulku, přidáme mražený (nebo čerstvý nakrájený... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...