6. 5. 2024   |   svátek má Radoslav
 

Kuřecí salát se zeleninou

Název Množství a jednotka
zbytky vařeného, pečeného nebo grilovaného masa 300 g
šunka 50 g
eidam 50 g
cherry rajčátka
okurka čerstvá 1/2 ks
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Grilované nebo pečené kuře obereme, nakrájíme na drobnější kousky, šunku, čekankový puk, sýr (eidam, gouda, čedar ap.) na proužky, cherry rajčátka překrojíme, okurku nakrájíme na malé kostičky. Vše dáme do větší misky, přidáme natrhané lístky salátu nebo nakrájené čínské zelí, sterilovanou kukuřici, přidáme majonézu, jogurt, lžičku dijonské hořčice, pár kapek worchestru, lžičku sitronové šťávy, osolíme, opepříme a vše promícháme. Necháme vychladit.


 


RECEPTY

Zázvorový čaj s citrónem

Postup: Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, bio citróny omyjeme, nakrájíme i s... zobrazit recept

RECEPTY

"Klobásky" z mletého masa

Postup: Rohlík si namočíme do 1 dl mléka.Slaninou, nakrájenou na plátky, si vyložíme... zobrazit recept

RECEPTY

Rybí polévka

Postup: Rybí maso - můžeme použít kapří hlavy bez žaber, mlíčí, "ocasy" bez ploutve,... zobrazit recept

RECEPTY

Houby v tuku

Postup: Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky a dusíme na tuku. Do hrnce dáme lžíci... zobrazit recept

RECEPTY

Dřevorubecké tousty

Postup: Sýr nastrouháme nahrubo, šunku nakrájíme najemno. Smícháme s vajíčkem a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...