Mleté maso - 2/3 hovězího a 1/3 vepřového - dáme do mísy. Rohlík nalámeme do čtvrtlitrového hrnku a zalijeme mlékem tak, aby byl hrnek plný, necháme rozmočit. Husí játra nahrubo rozmixujeme a přidáme k připravenému masu. Přidáme 1 vejce, vlijeme namočený rohlík i s mlékem, osolíme lžičkou soli, opepříme, přidáme velkou hrst nasekaného medvědího česneku a vše společně pořádně rukama promícháme. Pokud je těsto moc řídké, zahustíme trochou strouhanky. Těsto necháme chvíli odležet, aby strouhanka vsákla, pak tvoříme navlhčenýma rukama placičky, které obalíme v jemně mleté strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě oleje pomalu dozlatova.
Tip: Játra můžeme samozřejmě použít i hovězí, vepřová nebo jiná. Biftečky není nutno obalovat.
Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového
hrníčku a zalijeme lžičkou oleje.
Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý
utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný.
Tvaroh: tvrdý tvaroh se...
zobrazit článek