Mleté maso - 2/3 hovězího a 1/3 vepřového - dáme do mísy. Rohlík nalámeme do čtvrtlitrového hrnku a zalijeme mlékem tak, aby byl hrnek plný, necháme rozmočit. Husí játra nahrubo rozmixujeme a přidáme k připravenému masu. Přidáme 1 vejce, vlijeme namočený rohlík i s mlékem, osolíme lžičkou soli, opepříme, přidáme velkou hrst nasekaného medvědího česneku a vše společně pořádně rukama promícháme. Pokud je těsto moc řídké, zahustíme trochou strouhanky. Těsto necháme chvíli odležet, aby strouhanka vsákla, pak tvoříme navlhčenýma rukama placičky, které obalíme v jemně mleté strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě oleje pomalu dozlatova.
Tip: Játra můžeme samozřejmě použít i hovězí, vepřová nebo jiná. Biftečky není nutno obalovat.
Kávová
kapsle obsahuje přesnou dávku sypké kvalitní pražené kávy.
V jedné kapsli najdeme různé množství prvotřídní namleté
směsi. Tu tvoří nejčastěji stoprocentní arabika anebo určitý
poměr druhů směs arabiky a robusty.
Výrobci...
zobrazit článek
Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti Moravskoslezských Beskyd, regionu frýdlantsko. Byl vystavěn v obci Nová Ves u silnice z Frýdlantu nad Ostravicí do Malenovic. Hostinec je jeden z nejstarších v celém regionu, jeho bohatá historie sahá až do 18. století, jak o tom svědčí zápis v místní kronice. Geografická...