28. 4. 2024   |   svátek má Vlastislav
 

Výživová poradna › Szegedinský guláš

Název Množství a jednotka
vepřový bůček bez kosti 600 gramů
vepřové sádlo 1 - 2 lžíce
cibule 2 kusy
kyselé zelí 250 gramů
smetana 2 dl
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: maďarská
Příprava: 30 min.
Vaření: 01 h.
Jarča



Postup
Na sádle zpěníme drobně nakrájené cibule, přidáme mletou papriku, promícháme, přidáme na kostky pokrájený bůček a zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo. Přidáme ostatní koření, podlijeme vodou a vaříme téměř do měkka. Jakmile je maso poloměkké, přidáme překrájené kyselé zelí, rajský protlak a vaříme doměkka. Zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku. Opět provaříme. Na závěr, pokud je třeba, dochutíme soli a pepřem.


 


RECEPTY

Indická cizrnová polévka

Postup: V hrnci na olivovém oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme utřený... zobrazit recept

RECEPTY

Olejové koláčky

Postup: Rozinky si namočíme do rumu.,V mléce si rozmícháme droždí. Do mísy prosejeme... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečený chřest s parmskou šunkou

Postup: Chřest opláchneme, důkladně oloupeme škrabkou cca ze dvou třetin tak, abychom... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborový guláš - buřtguláš

Postup: Cibuli nakrájíme najemno, brambory a párkový salám na kostičky. Na sádle... zobrazit recept

RECEPTY

Kuskusoto se zeleninou

Postup: Zeleninu očistíme a nakrájíme. Papriku, cuketu a rajčata na kostičky, cibuli na... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...