19. 10. 2021   |   svátek má Michaela
 

Okurkový sirup

Název Množství a jednotka
okurka salátová 2 kg
cukr krupice 1 kg
citron 1 ks
kyselina citronová 1 lžička

Příprava: 30 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Okurky oloupeme, a buďto rozmixujeme nebo nastrouháme na struhadle. Nastrouhané nebo rozmixované okurky přecedíme přes plátno nebo hustou gázu. Okurky také můžeme rovnou odšťavnit. Vzniklou šťávu si odměříme, podle toho budeme potřebovat cukr. Šťávu dáme do hrnce, na litr šťávy přidáme litr cukru, jeden na plátky nakrájený citrón a lžičku kyseliny citronové. Zahřejeme jen tak, aby se cukr a kyselina rozpustily, nalijeme do sterilizovaných lahví a uzavřeme. Nezavařujeme.
Použití sirupu - k přípravě limonád, můžeme přidat pár koleček okúrky i se slupkou, citrón, lístky máty, ředíme vodou nebo minerálkou.


 


RECEPTY

Krupicové knedlíčky

Postup: Vajíčka rozšleháme vidličkou, přidáme rozpuštěnou lžičku másla, osolíme necelou... zobrazit recept

RECEPTY

Králík pečený s rajčaty a houbami

Postup: Králíka naporcujeme osolíme, opepříme, posypeme kmínem. Do pekáče dáme máslo,... zobrazit recept

RECEPTY

Sterilované lečo

Postup: Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí... zobrazit recept

RECEPTY

Křenová sýrová pomazánka

Postup: Sýr nastrouháme, přidáme několik lžiček nakládaného křenu (nebo nastrouháme... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh na bylinkách

Postup: Pstruhy očistíme, oškrábeme šupiny pod tekoucí vodou směrem od ocasu k hlavě,... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

Lanterna

Vyhlášená restaurace čtyřhvězdičkového hotelu Lanterna na první pohled zaujme...