25. 10. 2020   |   svátek má Beáta
 

Okurkový sirup

Název Množství a jednotka
okurka salátová 2 kg
cukr krupice 1 kg
citron 1 ks
kyselina citronová 1 lžička

Příprava: 30 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Okurky oloupeme, a buďto rozmixujeme nebo nastrouháme na struhadle. Nastrouhané nebo rozmixované okurky přecedíme přes plátno nebo hustou gázu. Okurky také můžeme rovnou odšťavnit. Vzniklou šťávu si odměříme, podle toho budeme potřebovat cukr. Šťávu dáme do hrnce, na litr šťávy přidáme litr cukru, jeden na plátky nakrájený citrón a lžičku kyseliny citronové. Zahřejeme jen tak, aby se cukr a kyselina rozpustily, nalijeme do sterilizovaných lahví a uzavřeme. Nezavařujeme.
Použití sirupu - k přípravě limonád, můžeme přidat pár koleček okúrky i se slupkou, citrón, lístky máty, ředíme vodou nebo minerálkou.


 


RECEPTY

Domácí pochoutkový salát

Postup: Salám nastrouháme nahrubo, malou cibuli nebo jen čtvrt větší, a sterilované... zobrazit recept

RECEPTY

Guláš na víně

Postup: Maso můžeme použít hovězí i vepřové. Nakrájíme jej na kostky. Orestujeme drobně... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňovo-meruňkový koláč

Postup: Křehké těsto:Na vále smícháme mouku, 140g moučkového cukru, citronovou kůru a... zobrazit recept

RECEPTY

Čevabčiči

Postup: Mleté vepřové maso (nebo míchané vepřové s hovězím, obvykle se míchá 2/3... zobrazit recept

RECEPTY

Koláč s ovocem

Postup: V míse utřeme změklé máslo, cukr, vejce. Přidáme mouku s práškem do pečiva a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

5 důvodů proč navštívit Loket nad Ohří

Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket pomalu stává... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...