26. 3. 2025   |   svátek má Emanuel
 

Kefírová buchta

Název Množství a jednotka
hladká mouka 350 g
kefír 500 ml
cukr 300 g
vejce 1 ks
vanilkový cukr 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

Krém

Název Množství a jednotka
máslo
cukr
moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 35 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Cukr s vejcem ušleháme do pěny, přidáme olej, rum, vanilkový cukr, kakao, po částech kefír s moukou, do které jsme zamíchali jedlou sodu. Přidáme ořechy a citronovou kůru, promícháme a 1/3 těsta nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Bebe sušenky pomažeme marmeládou a klademe na připravené těsto marmeládou nahoru. Na sušenky nalijeme zbytek těsta a upečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180° cca půl hodiny. Necháme vychladnout a povrch potřeme máslovým krémem nebo polijeme čokoládovou polevou.


 


RECEPTY

Jahodový koktejl z mléčného baru

Postup: Mléko nalijeme do mixéru, přidáme bílý smetanový jogurt, dvě lžičky moučkového... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z opečené zeleniny

Postup: Na olivovém oleji opečeme nakrájený česnek a na plátky nakrájenou cibuli.... zobrazit recept

RECEPTY

Palačinky s banánem a nutelou

Postup: Mléko rozšleháme s vejci, moukou, cukrem, solí a práškem do pečiva a umícháme... zobrazit recept

RECEPTY

Vločková kaše

Postup: Porci vloček třikrát spaříme v cedníku vařící vodou z konvice. Pak vločky... zobrazit recept

RECEPTY

Skořicové hvězdičky

Postup: Bílky s moučkovým cukrem a šťávou z 1/2 citrónu utřeme v míse vařečkou do... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Ristorante di Valle

Restaurace je součástí Resortu Farské lúky, který se nachází v centru malebné...