5. 5. 2024   |   svátek má Klaudie, Květnové...
 

Kefírová buchta

Název Množství a jednotka
hladká mouka 350 g
kefír 500 ml
cukr 300 g
vejce 1 ks
vanilkový cukr 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

Krém

Název Množství a jednotka
máslo
cukr
moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 35 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Cukr s vejcem ušleháme do pěny, přidáme olej, rum, vanilkový cukr, kakao, po částech kefír s moukou, do které jsme zamíchali jedlou sodu. Přidáme ořechy a citronovou kůru, promícháme a 1/3 těsta nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Bebe sušenky pomažeme marmeládou a klademe na připravené těsto marmeládou nahoru. Na sušenky nalijeme zbytek těsta a upečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180° cca půl hodiny. Necháme vychladnout a povrch potřeme máslovým krémem nebo polijeme čokoládovou polevou.


 


RECEPTY

Zázvorky

Postup: Žloutky s jedním celým vejcem utřeme v míse spolu s cukrem - třeme aspoň 20... zobrazit recept

RECEPTY

Uzené na medu s česnekem

Postup: Uzenou krkovičku opláchneme a osušíme. Na pánev si dáme tuk a rozehřejeme.... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s rajčaty a bazalkou

Postup: Na pánvi s olivovým olejem osmažíme na drobno nakrájenou cibulku s česnekem,... zobrazit recept

RECEPTY

Boloňské špagety

Postup: Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, vhodíme do něj utřené 4 stroužky... zobrazit recept

RECEPTY

Ratatouille

Postup: Zeleninu kromě rajčat očistíme, řádně omyjeme a nakrájíme na stejně velké... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA