3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Vepřové v paprikách a rajčatech

Název Množství a jednotka
vepřové maso libové 2 plátek
cibule 2 ks
česnek cca 1/2 paličky
bílá paprika cca 3 ks
rajčata cca 4 ks podle v
Zobrazit všechny ingredience

hlavní jídlo k obědu
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a oparikujeme (můžeme i pálivou paprikou) a následně zprudka ospečeme na oleji. Plátky vyjmeme a dáme stranou, na oleji osmahneme cibuli spolu s plátky česneku, až zavoní, přidáme na proužky nakrájenou zelenou papriku a dále opékáme, přidáme rajčata a zase chvíle opékáme. Následně přidáme půl kostky bujonu, mírně podlijeme vodou, vrátíme maso a společně dusíme do měkka.
Komu se zdá řídké, může přidat malininko jíšky, (tak z jedné čajové lžičky hladké mouky) případnmě zahustit chlebem.
Nejlépe chutná s kynutým knedlíkem, ale může být i rýže, těstoviny, chléb - jak má kdo rád.


 


RECEPTY

Pražma na bylinkách

Postup: Pražmy (nebo jiné ryby, mořský vlk, pstruh, candát apod) očistíme, ostraníme... zobrazit recept

RECEPTY

Šopský salát exclusive

Postup: Zeleninu nakrájíme nadrobno, balkánský sýr na kostičky (trošku odeberu a... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízová marmeláda

Postup: Rybíz odstopkujeme, umyjeme a rozmixujeme, kdo chce může ještě propasírovat,... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňový kompot podle babičky

Postup: Dýni oloupeme, ostrou lžící odstraníme pořádně semena, nakrájíme na menší... zobrazit recept

RECEPTY

Mandlové rohlíčky

Postup: Oloupané mandle umeleme nebo rozmixujeme na jemnou moučku. Vsypeme na vál,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

FARMA

Stylová restaurace s krbem, bowlingem a letní zahrádkou se nachází v atraktivní...