Kuřecí játra očistíme a rozmixujeme. Mleté krůtí maso smícháme s rozmixovanými játry, přidáme vejce, osolíme, okořeníme marockým kořením (dostane se v Marks & Spenceru), saturejkou, hrubě mletým pepřem a zahustíme dvěma lžícemi rýžové mouky (může být normální hladká), popřípadě ještě trochou strouhanky tak, aby šly tvořit placičky. Dobře promícháme a navlhčenýma rukama tvoříme placičky, ničím neobalujeme a smažíme na oleji pomalu dozlatova. Podáváme s brambory, hranolky, bramborovou kaší nebo opečenými brambory.
Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového
hrníčku a zalijeme lžičkou oleje.
Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý
utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný.
Tvaroh: tvrdý tvaroh se...
zobrazit článek