2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Treska na zelenině

Název Množství a jednotka
filé z tresky 8 ks
cibule 1 ks
velká mrkev 1 ks
malý celer 1/2 ks
cuketa 1/2 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, cuketu na kostičky a mrkev a celer nastrouháme na hrubém struhadle. Na másle orestujeme na cibulce mrkev a celer, přidáme cuketu, osolíme a jen osmahneme. Rozmrazené porce tresky osolíme, okořeníme rybím kořením, vložíme do pekáčku, pokapeme rozmarýnovým olivovým olejem a dáme zakryté péct asi na půl hodinky. Pak přidáme připravenou orestovanou zeleninu, podlijeme deci bílého vína a odkryté pečeme 10 minut až čtvrt hodinky. Podáváme s brambory.


Další fotografie
 


RECEPTY

Mladé fazolky se slaninou

Postup: Zelené fazolky dáme vařit do vody, kterou jsme osolili. Vaříme jen 5 minut. Pak... zobrazit recept

RECEPTY

Maďarské kuře

Postup: Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Osolíme a necháme odležet. Mezi tím si nakrájíme... zobrazit recept

RECEPTY

Frankfurtská polévka

Postup: Na sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli i česnek, přidáme mletou papriku.... zobrazit recept

RECEPTY

Kapustové karbanátky

Postup: Kapustu očistíme, odkrojíme košťál a nakrájíme na menší kousky. Můžeme použít... zobrazit recept

RECEPTY

Pečená cuketa

Postup: Cuketu omyjeme a nakrájíme na přibližně centimetr silné plátky. Jádřinec... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...