18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Platýz na citronovém másle

Název Množství a jednotka
platýz 750 g
sůl
čerstvě mletý pepř
petrželka
citrónová šťáva 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Platýze omyjeme, osušíme papírovou utěrkou (pokud je s kůží, tak u ocasu kůži nařízneme a pomocí ostrého nože stáhneme, pokud máme zmrzlé filety, necháme rozmrazit), lehce osolíme, opepříme a zaprášíme moukou - hladkou nebo třeba kukuřičnou). Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje, přidáme kousek másla a vložíme platýze nejprve hřbetní částí dolů. Opékáme asi 2 minuty z každé strany dozlatova. Platýze vyjmeme a odložíme na teplý talíř. Do výpeku přidáme 30g másla, zpěníme a pánev odstavíme. Přidáme lžíci citronové šťávy a nasekanou petrželku. Rybu přelijeme citronovým máslem a podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.

Tip:
Místo platýze můžeme použít mořského vlka, candáta, pstruha apod.
Do šťávy můžeme nakonec zamíchat kapary.


Další fotografie
 


RECEPTY

Červená řepa pečená v alobalu

Postup: Červenou řepu - množství dáme podle velikosti a počtu osob, na osobu asi dvě... zobrazit recept

RECEPTY

Kakaový tunel

Postup: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak vmícháme mouku s kakaem a práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna na šalvěji

Postup: Kuřecí stehna omyjeme, osušíme čistou utěrkou, osolíme, potřeme prolisovaným... zobrazit recept

RECEPTY

Knedlíčky do polévky

Postup: Do misky vklepneme celé vajíčko, mírně jej osolíme, okořeníme špetkou... zobrazit recept

RECEPTY

Povidlová omáčka

Postup: Připravíme si tmavší máslovou jíšku, kterou zředíme vývarem nebo studenou vodou... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

ESHOPY

Tvorba eshopů, webů, SEO optimalizace

Internetové stránkyTvorba profesionálních eshopů na míru. Pronájem eshopů....