17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Zapomenuté heslo › Bramborové knedlíky

Název Množství a jednotka
brambory 500 g
hrubá mouka 100 g
krupice 100 g
vejce 1 ks
sůl

příloha
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 35 min.
Mamut :-)



Postup
Brambory uvaříme v osolené vodě nejlépe den předem doměkka. Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl, vajíčko, mouku, krupici a dobře promícháme. Pokud je těsto řídké, přidáme mouku tak, aby se daly tvořit knedlíky. Navlhčenýma rukama tvoříme knedlíčky, které vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme podle velikosti 10-12 minut.


 


RECEPTY

Brambory plněné anglickou a nivou

Postup: Brambory dobře omyjeme a uvaříme vcelku ve slupce v osolené vodě do poloměkka.... zobrazit recept

RECEPTY

Střapáči

Postup: Na vále smícháme všechny sypké přísady, uprostřed uděláme důlek, vklepneme do... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí ostraváček

Postup: Tvaroh, šlehačku a bílý smetanový jogurt smícháme nejprve vařečkou. Přidáme 2... zobrazit recept

RECEPTY

Zelné placky (jihočeské zelňáky, zelníky)

Postup: Uvařené brambory nastrouháme. Vodu z kysaného zelí slijeme do hrnku, zelí si... zobrazit recept

RECEPTY

Mamutí tajemství

Postup: Plátky vepřové kýty (ale i krkovičky, kuřecí nebo krůtí prsa) naklepeme,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...