17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Výživová poradna › Bramborové knedlíky

Název Množství a jednotka
brambory 500 g
hrubá mouka 100 g
krupice 100 g
vejce 1 ks
sůl

příloha
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 35 min.
Mamut :-)



Postup
Brambory uvaříme v osolené vodě nejlépe den předem doměkka. Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl, vajíčko, mouku, krupici a dobře promícháme. Pokud je těsto řídké, přidáme mouku tak, aby se daly tvořit knedlíky. Navlhčenýma rukama tvoříme knedlíčky, které vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme podle velikosti 10-12 minut.


 


RECEPTY

Vepřové nudličky s fazolkami

Postup: Maso nakrájíme na nudličky, dáme do mísy se sojovou omáčkou, olejem, a soli.... zobrazit recept

RECEPTY

Pivovarský guláš

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji osmahneme dozlatova. Přidáme na kostky... zobrazit recept

RECEPTY

Houby v tuku

Postup: Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky a dusíme na tuku. Do hrnce dáme lžíci... zobrazit recept

RECEPTY

Falešný tatarák z brambor

Postup: Brambory uvaříme v osolené vodě, nebo použijeme zbytek brambor od oběda.... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolový salát

Postup: Plechovku červených fazolí scedíme a smícháme s kukuřicí, nahrubo nastrouhaným... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Hotel Singer

Stylová restaurace Hotelu SingerO hosty pečuje tým zkušených profesionálů,...