Název | Množství a jednotka |
---|---|
krůtí maso | 500 g |
drůbeží vývar | 1/2 l |
česnek | 2 stroužky |
kmín drcený | 1 lžička |
olej na smažení | |
sůl | |
pepř | |
hladká mouka | 1 lžíce |
masox | 1/2 kostky |
Krůtí maso nakrájím na nudličky a orestuji na trošce oleje. Podliju vývarem, osolím ½ lžičkou soli, okmínuju, a dusím 20 minut až půl hodinky. Pak vliju záklechtku (lžíce mouky rozkvedlaná v půl hrníčku vývaru nebo vody), povařím 5 minut, opepřím, přidám masox a nechám chvíli povařit. Nakonec přidám rozetřený česnek. Podáváme s šťouchanými brambory.
Postup: Hovězí maso nakrájíme na kostky a orestujeme na sádle na cibuli. Zalijeme... zobrazit recept
Postup: Z másla a hladké (nebo kukuřičné) mouky připravíme světlou jíšku, zředíme... zobrazit recept
Postup: Eidam nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme utřený česnek, nadrobno... zobrazit recept
Postup: Větší pórek očistíme, odkrojíme tuhé tmavé části, ostraníme první vrtstvu,... zobrazit recept
Postup: Surovinymrkev - cca 40 dkgmáslo - slabý plátečekmléko - cca 1/2 litrucukr - 3-4... zobrazit recept
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket pomalu stává... zobrazit článek
Penzion je díky své poloze na samotě u lesa ideálním místem jak pro rodinnou...