18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Krůtí nudličky jednoduché

Název Množství a jednotka
krůtí maso 500 g
drůbeží vývar 1/2 l
česnek 2 stroužky
kmín drcený 1 lžička
olej na smažení
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup

Krůtí maso nakrájím na nudličky a orestuji na trošce oleje. Podliju vývarem, osolím ½ lžičkou soli, okmínuju, a dusím 20 minut až půl hodinky. Pak vliju záklechtku (lžíce mouky rozkvedlaná v půl hrníčku vývaru nebo vody), povařím 5 minut, opepřím, přidám masox a nechám chvíli povařit. Nakonec přidám rozetřený česnek. Podáváme s šťouchanými brambory.




 


RECEPTY

Szegedínský guláš s uzeným masem

Postup: Vepřovou plec a uzenou krkovičku nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový koláč se sněhovou pěnou

Postup: Na vál nasypeme mouku, cukr, nastrouháme citronovou kůru ze 1/4 citrónu a... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborový guláš - buřtguláš

Postup: Cibuli nakrájíme najemno, brambory a párkový salám na kostičky. Na sádle... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí stehno po staročesku

Postup: Horní krůtí stehno omyjeme, na několika místech prošpikujeme slaninou, ze všech... zobrazit recept

RECEPTY

Křepelky na víně s brusinkami

Postup: Křepelky nasolíme, potřeme citronovou šťávou, lehce opepříme hrubě mletým... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...