27. 7. 2024   |   svátek má Věroslav
 

Slepičí polévka po řecku

Název Množství a jednotka
slepice 1 ks
kořenová zelenina 200 g
rýže 100 g
vejce 2 ks
citron 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: řecká
Příprava: 05 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Slepici uvaříme s kořenovou zeleninou v osolené vodě doměkka. Slepici vyjmeme, maso obereme, nakrájíme na malé kousky a vrátíme zpět do polévky. Rýži spaříme vroucí vodou, scedíme, přidáme do polévky a uvaříme doměkka. Vejce rozšleháme s citronovou šťávou, špetkou soli, špetkou mletého pepře, kari koření a vlijeme do polévky. Necháme srazit a již nevaříme. Podáváme s usekanou petrželkou.


 


RECEPTY

Maminčin jablkový závin 2

Postup: Na vál prosijeme mouku a přidáme místo prášku do pečiva prášek do perníku. ... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubny na smetaně

Postup: Kedlubny bez slupky nakrájíme na malé kostičky a dáme je vařit do osolené vody... zobrazit recept

RECEPTY

Křehký zelný salát Coleslaw od KFC

Postup: 1/2 střední hlávky zelí očistíme a najemno nakrouháme nožem nebo rozmixujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborový guláš - buřtguláš

Postup: Cibuli nakrájíme najemno, brambory a párkový salám na kostičky. Na sádle... zobrazit recept

RECEPTY

Smažený sýr

Postup: Centimetrové plátky sýra obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...