3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Slepičí polévka po řecku

Název Množství a jednotka
slepice 1 ks
kořenová zelenina 200 g
rýže 100 g
vejce 2 ks
citron 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: řecká
Příprava: 05 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Slepici uvaříme s kořenovou zeleninou v osolené vodě doměkka. Slepici vyjmeme, maso obereme, nakrájíme na malé kousky a vrátíme zpět do polévky. Rýži spaříme vroucí vodou, scedíme, přidáme do polévky a uvaříme doměkka. Vejce rozšleháme s citronovou šťávou, špetkou soli, špetkou mletého pepře, kari koření a vlijeme do polévky. Necháme srazit a již nevaříme. Podáváme s usekanou petrželkou.


 


RECEPTY

Dvojctihodné koláče

Postup: Z 250 ml mléka odlijeme cca 50 ml do hrnku, přidáme lžičku krupicového cukru a... zobrazit recept

RECEPTY

Mrkvové brambory

Postup: Oloupané brambory a očištěnou mrkev, v poměru 2 : 1, nakrájíme na kostičky. Ve... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboráky (Cmunda)

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Guláš na víně

Postup: Maso můžeme použít hovězí i vepřové. Nakrájíme jej na kostky. Orestujeme drobně... zobrazit recept

RECEPTY

Bažant na divoko

Postup: Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, případně nakrájíme na plátky. Na másle... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...