12. 12. 2024   |   svátek má Simona
 

Guláš na víně

Název Množství a jednotka
hovězí maso zadní 1/2 kg
velká cibule 3 ks
červené víno 150 ml
mletá sladká paprika 3 lžičky
rybízová marmeláda 3 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Maso můžeme použít hovězí i vepřové. Nakrájíme jej na kostky. Orestujeme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou a připravíme si paprikovou jíšku. Přidáme maso, opečeme, podlijeme vroucí vodou, 1,5 dl sladšího červeného vína, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Zahustíme záklechtkou, povaříme, přidáme 3 lžíce rybízové marmelády a dochutíme solí, případně troškou cukru. Podáváme s houskovým knedlíkem.


 


RECEPTY

Rybízová marmeláda

Postup: Rybíz odstopkujeme, umyjeme a rozmixujeme, kdo chce může ještě propasírovat,... zobrazit recept

RECEPTY

Citronové palačinky

Postup: Z mouky, mléka, minerálky, vajec, cukru, citronové kůry a šťávy připravíme... zobrazit recept

RECEPTY

Pórková polévka

Postup: Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme masovým vývarem... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky jednoduché

Postup: Krůtí maso nakrájím na nudličky a orestuji na trošce oleje. Podliju vývarem,... zobrazit recept

RECEPTY

Rýžový nákyp

Postup: Ryži uvaříme v mléce - na jeden díl rýže dáme dva díly mléka, na rýžový nákyp... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

KORAS

Příjemná restaurace v centru Ostravy s výtečnou kuchyní a nabídkou čerstvých...