4. 5. 2024   |   svátek má Květoslav
 

Zapomenuté heslo › Guláš na víně

Název Množství a jednotka
hovězí maso zadní 1/2 kg
velká cibule 3 ks
červené víno 150 ml
mletá sladká paprika 3 lžičky
rybízová marmeláda 3 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Maso můžeme použít hovězí i vepřové. Nakrájíme jej na kostky. Orestujeme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou a připravíme si paprikovou jíšku. Přidáme maso, opečeme, podlijeme vroucí vodou, 1,5 dl sladšího červeného vína, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Zahustíme záklechtkou, povaříme, přidáme 3 lžíce rybízové marmelády a dochutíme solí, případně troškou cukru. Podáváme s houskovým knedlíkem.


 


RECEPTY

Budapešťská pomazánka

Postup: Změklé máslo utřeme s tvarohem a jogurtem. Přidáme mletou sladkou papriku,... zobrazit recept

RECEPTY

Slezská česnekačka se sýrem

Postup: Nakrájíme si na kostičky šunku a krajíčky chleba z předešlého dne. Nastrouháme... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka pikantní

Postup: Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme. Do misky dáme nastrouhaná vajíčka,... zobrazit recept

RECEPTY

Pravé slovenské halušky

Postup: Halušky:Brambory na halušky jsou nejlepší spíše starší a více škrobovité, varný... zobrazit recept

RECEPTY

Švestková žemlovka

Postup: Švestky umyjeme a vypeckujeme. Tvaroh zředíme kapkou mléka a smícháme s 1 lžící... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

RESTAURACE

Lanterna

Vyhlášená restaurace čtyřhvězdičkového hotelu Lanterna na první pohled zaujme...