12. 12. 2024   |   svátek má Simona
 

Slezská česnekačka se sýrem

Název Množství a jednotka
česnek 6 - 8 stroužků
šunka 100 g
chléb kmínový 3 krajíce
eidam 50 g
vejce 3 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Nakrájíme si na kostičky šunku a krajíčky chleba z předešlého dne. Nastrouháme eidam. V hrnci rozehřejeme sádlo a na něm osmažíme kostičky šunky a chleba. Vybereme je a dáme bokem. Sádlo zalijeme vývarem, přivedeme k varu a přidáme rozetřený česnek, trochu polévkového koření, rozkvedlaná vejce a dochutíme solí. Polévku na talíři zdobíme opečenými kostičkami šunky, chleba a strouhaným sýrem.


 


RECEPTY

Zeleninová polévka s květákem a brokolicí

Postup: Květák a brokolici rozebereme na růžičky, zalijeme litrem a půl vody a dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh s jablky v alobalu

Postup: Pstruhy očistíme pod tekoucí studenou vodou od slizu, případně šupin (ostrým... zobrazit recept

RECEPTY

Hráškový krém

Postup: Cibulku a slaninu nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Vsypeme 1 a půl... zobrazit recept

RECEPTY

Treska na zelenině

Postup: Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, cuketu na kostičky a mrkev a... zobrazit recept

RECEPTY

Knedlík s vajíčkem

Postup: Na každou porci potřebujeme asi 3-4 plátky knedlíku. Knedlík nakrájíme na... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

Harcovna

Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti...