2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Vepřová kýta na zázvoru

Název Množství a jednotka
vepřová kýta 1 kg
česnek 4-5 stroužků
zázvor mletý 2 lžičky
kmín drcený 1 lžička
sůl
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h. 40 min.
Mamut :-)



Postup
Vepřovou kýtu vcelku ze všech stran osolíme, vetřeme prolisovaný česnek, okořeníme drceným kmínem a dvěma lžičkami zázvoru. V pekáčku rozehřejeme sádlo, maso opečeme po všech stranách, podlijeme vroucí vodou, zakryjeme a v troubě upečeme doměkka. Před koncem pečení přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a maso potřeme medem rozmíchaným v trošce vody. Prudce zapečeme, až med zkaramelizuje. Výpek zahustíme lžičkou mouky, povaříme. Podáváme s bramborovou kaší.


 


RECEPTY

Čočkový salát

Postup: Čočku uvaříme doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.... zobrazit recept

RECEPTY

Pečená hovězí žebírka

Postup: Pěkná hovězí žebírka omyjeme, osušíme a nakrájíme nebo nasekáme na menší... zobrazit recept

RECEPTY

Třešňové knedlíky

Postup: Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, krupici,... zobrazit recept

RECEPTY

Tyrolský bramborový salát

Postup: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Ještě horké oloupeme a nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Květákový mozeček

Postup: Uvařený květák vidličkou rozděláme na malinké růžičky a orestujeme na másle.... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

U Strakatého koně

Ke stravování můžete využít naši stylovou nekuřáckou restauraci. Naše kuchyně...