30. 3. 2023   |   svátek má Arnošt
 

Maďarský guláš

Název Množství a jednotka
hovězí maso zadní 600 g
cibule 3 ks
bílá paprika 3 ks
rajčata 3 ks
sušené houby 3 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: maďarská
Příprava: 15 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Rajčata spaříme vroucí vodou, nařízneme do kříže a oloupeme. Papriky očistíme a nakrájíme na kolečka. Maso pokrájíme na kostky a orestujeme na drobně pokrájené cibuli. Přidáme kmín, sladkou mletou papriku, pálivou papriku, 2 lžíce rajčatového protlaku, promícháme, necháme zasmahnout (je to dost rychlovka, nesmíme protlak spálit), přidáme nakrájenou papriku, rajčata, 3 lžíce sušených hříbků, podlijeme vroucí vodou, osolíme a dusíme doměkka. Když je maso měkké, přidáme záklechtku a dochutíme solí a pepřem.


 


RECEPTY

Řezy Margot

Postup: Na hrubém struhadle nastrouháme čokoládu Margot. K ní přidáme ostatní... zobrazit recept

RECEPTY

Pečená zelenina

Postup: Malou dýni hokkaido umyjeme, vydlabeme semena a nakrájíme na proužky o tloušťce... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňová krémová polévka

Postup: Menší dýni hokkaido dobře umyjeme, nemusíme ji loupat, slupka se u hokkaido... zobrazit recept

RECEPTY

Cannelloni s ricottou a špenátem podle Jamie Olivera

Postup: Náplň do cannelloni:Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje se lžičkou... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme s... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...