Rajčata spaříme vroucí vodou, nařízneme do kříže a oloupeme. Papriky očistíme a nakrájíme na kolečka. Maso pokrájíme na kostky a orestujeme na drobně pokrájené cibuli. Přidáme kmín, sladkou mletou papriku, pálivou papriku, 2 lžíce rajčatového protlaku, promícháme, necháme zasmahnout (je to dost rychlovka, nesmíme protlak spálit), přidáme nakrájenou papriku, rajčata, 3 lžíce sušených hříbků, podlijeme vroucí vodou, osolíme a dusíme doměkka. Když je maso měkké, přidáme záklechtku a dochutíme solí a pepřem.
Levandule lékařská – Lavandula
angustifolia - půvabná
rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž
se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech...
zobrazit článek