3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Slepičí polévka po řecku

Název Množství a jednotka
slepice 1 ks
kořenová zelenina 200 g
rýže 100 g
vejce 2 ks
citron 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: řecká
Příprava: 05 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Slepici uvaříme s kořenovou zeleninou v osolené vodě doměkka. Slepici vyjmeme, maso obereme, nakrájíme na malé kousky a vrátíme zpět do polévky. Rýži spaříme vroucí vodou, scedíme, přidáme do polévky a uvaříme doměkka. Vejce rozšleháme s citronovou šťávou, špetkou soli, špetkou mletého pepře, kari koření a vlijeme do polévky. Necháme srazit a již nevaříme. Podáváme s usekanou petrželkou.


 


RECEPTY

Třešňové knedlíky

Postup: Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, krupici,... zobrazit recept

RECEPTY

Hemenex (Ham and eggs)

Postup: Na rozehřáté máslo vklepneme 2-3 vajíčka, jen lehce promíchneme, aby se bílky... zobrazit recept

RECEPTY

Čevabčiči

Postup: Mleté vepřové maso (nebo míchané vepřové s hovězím, obvykle se míchá 2/3... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové na česneku, paprikách a morkové kosti

Postup: Nadrobno nakrájíme 2 větší cibule, papriky (nejlépe bílé slovenské) na proužky,... zobrazit recept

RECEPTY

Mamutí vepřová kýta v hlívové peřince

Postup: Vepřovou kýtu (může být i pěkná krkovička) naklepu, naříznu na okrajích, aby se... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Lanterna

Vyhlášená restaurace čtyřhvězdičkového hotelu Lanterna na první pohled zaujme...