23. 1. 2019   |   svátek má Zdeněk
 

Velikonoce › Recepty

 
Podrobné vyhledávání
 

Postup: Jehněčí plec omyjeme, osušíme a pečlivě odblaníme. Maso na několika místech... zobrazit recept

Postup: Fazole namočíme den předem do studené vody a necháme přes noc. Jehněčí maso... zobrazit recept

Postup: Cukr utřeme se žloutky, přidáme majonézu, vanilkový cukr, citronovou kůru,... zobrazit recept

Postup: Rozinky namočíme do 2 lžic rumu a necháme nasáknout. Na vál nasypeme hladkou... zobrazit recept

Postup: Změklé máslo ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem (nebo ještě lépe s... zobrazit recept

Postup: Celá vejce smícháme s cukrem a šlehačkou, přidáme vanilkový cukr, citronovou... zobrazit recept

Postup: Cukr se změklým máslem (nebo Herou) a vejci utřeme do pěny, přidáme strouhaný... zobrazit recept

Postup: Recept je do velké uzavíratelné beránkové formy. Smetanu svaříme s kakaem a... zobrazit recept

Postup: Ve větší míse smícháme mouku, solamyl, prášek do pečiva a cukr. Přidáme sůl,... zobrazit recept

Postup: Na vál nasypeme mouku s práškem do pečiva, přidáme moučkový cukr, žloutek,... zobrazit recept

Postup: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme krupicový cukr, a... zobrazit recept

Postup: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme krupicový cukr, a... zobrazit recept

Postup: Trošku mléka (asi čtvrt hrnku) ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Přidáme lžičku... zobrazit recept

Postup: Máslo (150 g) utřeme s cukrem, přidáme celá vejce, tvaroh, mouku s práškem do... zobrazit recept

Postup: Žloutky ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme hladkou mouku, ve... zobrazit recept

Postup: Jehněčí maso (kolínko, kýtu) pořádně očistíme - odblaníme a poctivě odstraníme... zobrazit recept

Postup: Žloutky šleháme za postupného přilévání vroucí vody, přidáme cukr a po částech... zobrazit recept

Postup: Rohlíky (nejlépe starší) nakrájíme na kostičky cca 1x1 cm, nasypeme je do větší... zobrazit recept

Postup: Obě mouky prosijeme na vál, do středu uděláme důlek a dáme vejce, po obvodu... zobrazit recept

Postup: Mleté piškoty smícháme s cukrem, změklým máslem, mlékem, rumem, kakaem a... zobrazit recept

RECEPTY

Hrachová kaše

Postup: Hrách zalijeme vodou tak, aby byl ponořený a necháme přes noc nabobtnat.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace na Fojtství

Restaurace na Fojství se nachází v malé vesnici Veřovice která leží u západního...