2. 7. 2025   |   svátek má Patricie
 

Velikonoční beránek se šlehačkou

Název Množství a jednotka
hladká mouka 250 g
smetana ke šlehání 1 ks
vejce 4 ks
moučkový cukr 210 g
prášek do pečiva 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 50 min.
Mamut :-)



Postup
Žloutky ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme hladkou mouku, ve které rozmícháme prášek do pečiva a tekutou šlehačku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do těsta. Velkou beránkovou formu poctivě vymažeme rozpuštěným máslem, vysypeme strouhankou, vlijeme do ní těsto - necháme 2 cm od okraje volné, beránek nabude. Upečeme při teplotě 180° asi 45 - 50 minut dorůžova. Ještě horkého beránka vyklopíme a zdobíme čokoládou nebo jen pocukrujeme


Další fotografie
 


RECEPTY

Mléčná polévka

Postup: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zalijeme vodou jen tak, aby byly... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová panenka s pažitkovým přelivem

Postup: Z másla a hladké (nebo kukuřičné) mouky připravíme světlou jíšku, zředíme... zobrazit recept

RECEPTY

Kulajda

Postup: Hříbky očistíme a nakrájíme na tenké plátky, sušené houby (sušených dáme tak... zobrazit recept

RECEPTY

Karamelové kuličky

Postup: Salko uvaříme ponořené ve vodě dvě hodiny, necháme úplně vychladnout a ušleháme... zobrazit recept

RECEPTY

Pirohy s houbami a zelím

Postup: Na vál prosejeme mouku, přidáme olej, vodu a špetku soli. Zpracujeme těsto,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace F-club

F-club je nekuřácké společenské a rehabilitační centrum v Ostravě-Mariánských...